• Materská škola bude v prevádzke

          • Vážení rodičia!

            Vychádzajúc z momentálnej epidemiologickej situácie oznamujeme, že od pondelka  1.3.2021 pokračuje materská škola v prezenčnej forme výučby.

            Zároveň Vás chceme požiadať o sledovanie našej stránky EduPage, kde Vás budeme informovať o každej zmene v súvislosti s prevádzkou materskej školy.

            Podmienkou účasti dieťaťa v materskej škole je pretestovanie aspoň jedného zákonného zástupcu dieťaťa žijúceho v spoločnej domácnosti a pretestovanie  zamestnancov školy na ochorenie COVID-19. 

            V pondelok 1. 3. 2021 zákonný zástupca dieťaťa predkladá: 18626_cestne_vyhlasenie_ZZ.docx​​​​​​​ (ak nie je vyňatý na základe výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania), ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19.
            Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním údajov a kópiu negatívneho testu na COVID-19 je potrebné odovzdať ráno pani učiteľke alebo poslať elektronicky cez EduPage.

          • Prevádzka MŠ od pondelka 22.2.2021

          • Od pondelka 22.2.2021 pokračuje materská škola v prevádzke. Podmienkou účasti je pretestovanie aspoň jedného zákonného zástupcu dieťaťa žijúceho v spoločnej domácnosti a pretestovanie zamestnancov materskej školy na ochorenie COVID-19. Bezplatné testovanie antigénovými testami pre zákonných zástupcov žiakov a zamestnancov školy bude v Dlhej nad Oravou v dňoch 20.2.2021 /sobota/ a 21.2.2021 /nedeľa/. Na pretestovanie môžete využiť aj iné odberové miesto.

            Pri nástupe do materskej školy v pondelok 22.2.2021 zákonný zástupca dieťaťa ako aj zamestnanec MŠ predkladá Čestné vyhlásenie-cestne_vyhlasenie_ZZ(1).docx, ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19.Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a súhlas so spracovaním údajov a kópiu negatívneho testu na COVID-19 je potrebné odovzdať triednej učiteľke alebo poslať elektronicky cez EduPage. Návod: https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u1595

          • Smútočné oznámenie

          • S hlbokým zármutkom oznamujeme, že dňa 9.2.2021 nás vo veku 60 rokov navždy opustila pani zástupkyňa pre materskú školu Bc. Marta Strapcová. 

            Ďakujeme za všetko. Odpočívajte v pokoji.

            Smútočný príhovor

            V živote človeka sú chvíle, ktoré nás zastihnú nepripravených a ich príchod nás prekvapí. Bolestne sa nás dotkla i smutná a nečakaná správa o náhlom odchode našej kolegyne a pani zástupkyne Marty Strapcovej.

            Bc. Marta Strapcová prežila v Základnej škole s materskou školou v Dlhej nad Oravou 18 rokov. Od roku 2003 – 2017 ako učiteľka materskej školy a od roku 2017 ako zástupkyňa riaditeľa pre materskú školu.

            Vážená pani Strapcová, chcem sa s Vami rozlúčiť a zároveň Vám poďakovať v prvom rade za všetky deti, ktoré prešli Vašimi rukami v našej materskej škole. Venovali ste im veľmi veľa svojho času a kus svojej osobnosti. Učili ste ich všetkému, no hlavne láske k životu a tomu, ako urobiť svet lepším a krajším. Denne ste im boli druhou mamou. Každé objatie, pohladenie i milý úsmev v nich zanechali stopu dobra, a to je to najviac, čo môže zo seba milujúca pani učiteľka dať.

            Lúčim sa s Vami aj v mene všetkých zamestnancov, s ktorými ste spolupracovali. Starším kolegyniam ste boli priateľkou a tým mladším vzorom a pomocou. Neustále ste odborne rástli, nebáli ste sa nových trendov. Pracovali ste s chuťou a životným elánom, prichádzali ste s novými nápadmi. Svojou prácou a vystupovaním ste boli pre nás príkladom zodpovednosti, slušnosti a trpezlivosti.

            Nakoniec sa lúčim aj v mene svojom. Ďakujem za spoločne strávené roky, za všetko, čo ste ma v riadiacej práci naučili. Počas niekoľkoročnej spolupráce ste sa mi nikdy neotočili chrbtom. Vždy ste stáli po mojom boku, akceptovali moje rozhodnutia, boli ste mi pomocou a oporou. Boli ste so mnou v čase úspechov, no aj v čase ťažkostí ako jeden z pilierov, o ktoré som sa mohla oprieť. Je veľmi ťažké uveriť tomu, že sa už nikdy neuvidíme, nestretneme, nepodáme si ruky...

            Napriek tomu, drahá pani učiteľka, že Vás premohla zákerná choroba a zabránila Vám vrátiť sa medzi nás, verte, že v srdciach stoviek detí, rodičov a aj nás kolegov zostanete navždy.

            PaedDr. Gabriela Tomáňová, riaditeľka školy

          • Informácie k nástupu detí do MŠ od 8.2.2021

          • Ranný príchod detí do MŠ a žiakov do ZŠ je v čase:

            6:30 – 7:10 – deti MŠ

            7:30 – 7:50 – žiaci ZŠ

            7:50 – 8:15 – deti MŠ

            Vstup do budovy školy je zákonným zástupcom zakázaný.

            Od 7:15 – 8:00 bude cesta do školy uzatvorená. Na parkovanie môžete využiť parkovisko pod cintorínom.


            • Deti MŠ sú automaticky prihlásené na obed v školskej jedálni.  V prípade, že dieťa bude chýbať je potrebné z obedu ho odhlásiť.


            • Pri prvom nástupe dieťaťa do materskej školy v pondelok 8.2.2021 zákonný zástupca žiaka predkladá:

            Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti zákonného zástupcu žiaka (ak nie je vyňatý na základe výnimky z uznesenia vlády SR alebo z vyhlášky Úradu verejného zdravotníctva SR z testovania), ktorého prílohou je kópia negatívneho testu na COVID-19.

            Príloha: Čestné vyhlásenie zákonného zástupcu 18626_cestne_vyhlasenie_ZZ.docx 

            Čestné vyhlásenie o bezinfekčnosti a kópiu negatívneho testu na COVID-19 je možné poslať aj elektronicky cez EduPage.

            Návod: https://help.edupage.org/?lang_id=2&id=u1595

          • Obnovenie prevádzky MŠ

          • Na základe platného rozhodnutia ministra školstva, vedy, výskumu a športu a uznesenia Vlády SR sa od pondelka 8.2.2021 obnovuje prevádzka MŠ.  

            Podmienkou obnovenia prevádzky MŠ je pretestovanie aspoň jedného zákonného zástupcu dieťaťa žijúceho v spoločnej domácnosti a pretestovanie všetkých zamestnancov materskej školy na ochorenie COVID-19. 

            Bezplatné testovanie antigénovými testami pre zákonných zástupcov detí a zamestnancov materskej školy bude v kultúrnom dome v Dlhej nad Oravou dňa 7.2.2021 (nedeľa) od 8:00 - 20:00 (prestávky: 11:00 -12:00, 16:40-17:30).

            V prípade záujmu o testovanie v Dlhej nad Oravou Vás prosíme o registráciu v rezervačnom systéme bookio: https://services.bookio.com/testovanie-dlha-nad-oravou-kulturny-dom/widget

            Na pretestovanie môžete využiť aj iné odberové miesto.

            V pondelok pri nástupe detí do MŠ zákonní zástupcovia a zamestnanci predložia Čestné vyhlásenie, ktoré Vám zverejníme.