• Máj v malej triede

          • Mesiac máj sa spája s mesiacom lásky. Preto sme aj my tento mesiac z lásky k mamičkám začali s nácvikom programu  k sviatku Dňa matiek. Deti si pre mamičky pripravili básničky, piesne a tanec. Všetko čo sa naučili ukázali svojim mamičkám na vystúpení v Kultúrnom dome. Počas celého týždňa deti z lásky pre svoje mamičky nie len nacvičovali program, ale aj vytvorili viacero darčekov, ktoré po vystúpení darovali svojim mamičkám. Mesiac máj sa vyznačuje aj tým, že príroda sa prebúdza a krásne kvitnú niektoré kvety. Deti počas tohto mesiaca spoznali rôzne druhy záhradných a lúčnych kvetov. V druhej polovici mája sa deti oboznámili s niektorými druhmi živočíchov. Začali s oboznamovaním živočíchov, ktoré žijú pri vode. Počas tohto týždňa sme sa s deťmi vybrali na prechádzku k vode. Deti mali možnosť pozorovať niektoré druhy živočíchov. Prechádzka sa deťom veľmi páčila. Mesiac máj sme ukončili s témou Domáce zvieratá.  Počas tohto týždňa si deti osvojili názvy domácich zvierat a ich mláďat. Niektoré zvieratá sme spoločne vytvorili z papiera. Navštívili sme aj ovečky, z ktorých sa deti veľmi potešili.

                                    Mgr. Nikola Habláková

          • ,,DEŇ MATIEK“

          • ĽÚBIM KVETY, ĽÚBIM VTÁČKY,

            KAŽDÚ HRAČKU MALIČKÚ,

            LEŽ NAJRADŠEJ ZO VŠETKÉHO

            ĽÚBIM SVOJU MAMIČKU.

             

            „DEŇ MATIEK“ je ten čas povedať mamkám ako ich máme radi, čo pre nás znamenajú a vyjadriť im vďačnosť za všetko, čo pre nás robia. Naše deti ani tento rok nezabudli na ,,Deň matiek“. Druhý májový týždeň deti boli veľmi usilovné, tvorili darčeky z lásky pre svoje mamičky k ich sviatku. Deti sa už nevedeli dočkať piatku a pri odchode im darčeky odovzdali. Aj takto im vyjadrili, čo pre nich znamenajú a ako veľmi ich ľúbia, lebo mamky si to zaslúžia. Vyrobili im pohľadnicu, v ktorej ich čakalo milé prekvapenie ,,Pozvánka na čaj“, sladkú lízanku, deti namáčali jahodu v čokoláde a najmilší darček, ktorý určite niektoré maminky ocenili, bol darček v podobe poukazu. Niektoré maminky poukaz aj využili. Oliverko vybral riad z umývačky a popostielal. Tamarkina maminka využila poukaz ,,Raňajky do postele“ a Tamarka samozrejme úlohu splnila. Pripravila chlebík s maslom. Jessica dostala úlohu poskladať ponožky a taktiež pripraviť raňajky do postele. Zojka dokonca umývala okná, pomáhala maminke pri varení rizota a umývala a utierala riad. Matúško taktiež maminke pripravil raňajky do postele a Timko pomáhal pri upratovaní, utieral prach a povysával si izbičku. Ostatné maminky poukazy určite ešte využijú. Bol to veľmi milý darček pri ktorom sa deti učia pomáhať v domácnosti. A to nebolo všetko, prišla nedeľa a v kultúrnom dome pre maminky čakalo ďalšie prekvapenie. Deti si pripravili pestrý program, potešili svoje mamičky básňami, pesničkou a pekným tančekom, ktoré s nimi pripravili pani učiteľky. Program sa všetkým veľmi páčil, o čom svedčil potlesk od mamičiek, babičiek a ostatných hostí. V mene celého kolektívu MŠ Vám prajeme, aby ste zo svojich detí mali vždy radosť.

             

            Mamičky, ďakujeme!

                                                      Anna Kramárová

          • Návšteva 1. ročníka

          •  

            Naším predškolákom sa pobyt v materskej škole kráti a čochvíľa budú z nich veľkí prváci. Preto sme sa rozhodli navštíviť žiakov z prvej triedy. Na úvod sa každé dieťa predstavilo, deti z prvej triedy nám ukázali ako sa za tento rok naučili čítať a prečítali nám krátky príbeh ,, O Červenej Čiapočke“.  Predškoláci pozorne počúvali a po prečítaní príbehu sa snažili  odpovedať na otázky. Spoločne sme si zaspievali piesne,  zarecitovali básne a presunuli sme sa ku stolom, kde sme vytvárali kvety z farebných papierov.  Deti usilovne pracovali v skupinkách a vytvorili si kvetinovú záhradku priateľstva. Na záver sme deťom poďakovali za krásne strávené dopoludnie. A naši predškoláci? Už sa veľmi tešia, že aj z nich budú šikovní školáčikovia.

                                                                                                                                 

                                                                                                                                                                Katarína Matláková