• Pani Javorková v materskej škole

          • V piatok, 5.4. prišla do materskej školy pani Alena Javorková z Oravskej knižnice Antona Habovštiaka. Priniesla si so sebou 4 tašky kníh a výbornú náladu. Najskôr navštívila deti vo veľkej triede. Tie okamžite zaujala vypchatou líškou a príbehom o namyslenej líške z knihy Rozprávky spod čierneho kameňa.  Záložku do knihy v tvare líšky si potom vyrábali skladaním a lepením papiera. Z množstva kníh, ktoré si deti mohli prezerať, zaujali všetky, ale najviac tie „kúzelné“, kde sa obrázky pohybovali.

            Aj v malej triede deti s nadšením listovali vo všetkých knihách a spoločne aj jednotlivo si ich prezerali. Pani Javorková si pre ne vybrala príbeh o malom dievčatku Namiko, ktoré sa vybralo so starým otcom do lesa na huby. Huby, ktoré Namiko v lese spoznávala spolu s krásami prírody a lesa potom deti výtvarne znázornili.

            Ďakujeme krásne pani Javorkovej za jej ochotu prísť k nám do materskej školy a za to, že aj napriek tomu, že cestovala hromadnou dopravou priniesla množstvo kníh. Deťom sa veľmi páčili.